PK Voerboten

PK Voerboten There are 2 products.

Voerboot: vang méér karper

Fishfinder-east.com is in 2007 opgericht en kenmerkt zich door het bedenken en produceren van innovatieve hightech producten voor op de voerboot. Tevens bieden wij een eigen lijn voerboten aan onder de naam PK.
Deze PK voerboten zijn er in twee versies, respectievelijk de PK Basis en de PK advanced. Voerboten hebben ...

Voerboot: vang méér karper

Fishfinder-east.com is in 2007 opgericht en kenmerkt zich door het bedenken en produceren van innovatieve hightech producten voor op de voerboot. Tevens bieden wij een eigen lijn voerboten aan onder de naam PK.
Deze PK voerboten zijn er in twee versies, respectievelijk de PK Basis en de PK advanced. Voerboten hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Deze ontwikkeling kenmerkt zich enerzijds in het zeer toenemende gebruik van voerboten door karpervissers en anderzijds de ontwikkeling in de technologie. Zo is het vrij gebruikelijk om geen ‘kale’ voerboot te kopen, maar deze direct te voorzien van dieptemeter, GPS-systeem en onderwatercamera. Op die wijze kun je onderwaterwereld van de karper exact in kaart brengen én zeer nauwkeurig te werk gaan. Tegenwoordig is er dermate veel dressuur bij karpers dat letterlijk élk detail telt. Het is een feit dat je meer karper vangt als je besluit een voerboot te kopen en deze toegevoegd én juist gebruikt in je karpervisserij.

Welke voerboot moet ik kiezen als ik er één wil kopen?

Op het eerste gezicht lijkt een voerboot een plastic casco voorzien van accu’s en een motor. Er komt echter veel meer bij kijken. Voerboten zijn voorzien van de meest moderne elektronica en er is daadwerkelijk verschil tussen de vormen van verschillende voerboten. Bovendien bepaalt de kwaliteit van het binnenwerk de levensduur van de voerboot in kwestie. Een goedkope voerboot produceren is vrij eenvoudig, deze voerboten worden fabrieksmatig massaal geproduceerd. Over het algemeen kennen deze voerboten een veel korte levensduur dan de voerboten voorzien van het beste binnenwerk. Uiteindelijk ben je op de korte termijn goedkoper uit, maar op de lange termijn betaal je hetzelfde. Het is essentieel om diverse modellen met elkaar te vergelijken en concreet te vragen hoe het binnenwerk van de boot er uit ziet én van welke merken er gebruik is gemaakt voor de essentiële onderdelen van een voerboot.

Voerboten: elektronica en water

Elektronica en water zijn geen goede vrienden, dát is een feit. Voerboten zijn dan ook zo gemaakt dat deze goed gebruikt kunnen worden in de karpervisserij. Voerboten zijn nooit helemaal waterdicht te maken, hoe kun je dan immers je accu’s verwisselen? Bij sommige voerboten is het gehele binnenwerk (met uitzondering van de accu) waterdicht gemaakt. Deze waterdichte sealing zorgt ervoor dat een expert niet snel je voerboot kan nakijken c.q. kan repareren als er iets mee is. Het vissen op karper is zeer intensief, wij als karpervissers vragen álles van ons materiaal. Daarom is het belangrijk om de voerboot goed te onderhouden en periodiek te laten controleren. Bij een auto doen we immers niet anders.

Voor welk type karpervisserij gebruik je een voerboot?

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen voor welke type visserij je de voerboot in wilt gaan zetten. Ben je vooral een mobiele karpervisser en weeg je letterlijk élke kilo materiaal af? Kies dan voor een lichte en compacte voerboot. Houd er echter rekening mee dat deze type voerboot veel windgevoeliger zijn dan andere voerboten. Vis je veel op groot water én op lange afstand dan is het essentieel dat je de voerboot die je wilt kopen test op deze eigenschappen. Wat is het bereik van bijbehorende onderdelen zoals een dieptemeter op de voerboot? Bovendien geeft de vorm van de voerboot vaak aan voor welke type karpervisserij deze geschikt is. Een voerboot kopen blijft één van de grootste investeringen die je kunt doen in je loopbaan als karpervisser. Goedkoop leidt vaak tot duurkoop en dit leidt tot irritatie en het niet volledig kunnen benutten van de potentie van je voerboot. Vraag jezelf ook af hoe vaak je de voerboot gaat gebruiken. Goedkope voerboten schrijf je veel sneller af, als je een voerboot echter niet vaak gebruikt is dit een prima keuze. Ben je een gemiddelde- tot zeer fanatieke karpervisser, kies dan een boot die langer mee gaat en die je direct óf later kunt uitbreiden met voerboot onderdelen als een GPS systeem voor de voerboot, een onderwatercamera voor de voerboot en een dieptemeter voor de voerboot.

Waar let je op als je een voerboot koopt?

Het is essentieel om te vragen naar referenties over de betreffende voerboot bij andere karpervissers. Bovendien is het belangrijk –als je een voerboot gaat kopen- om te vragen hoe de garantieperiode vormgegeven is en op welke onderdelen garantie wél of niet van toepassing is. Onderschat het service-aspect niet, indien je besluit om een voerboot te kopen kun je er af en toe iets mee krijgen in de loop der tijd. Het is belangrijk dat de leverancier van je voerboot in kwestie het begrip service hoog in het vaandel heeft staan. Je moet er immers niet aan denken dat je bijvoorbeeld in het najaar tijdens een succesvolle voercampagne je voerboot drie maanden kwijt bent voor reparatie.

Gezien de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het belangrijk om een voerboot te kopen die je (later) uit kunt breiden met diverse voerboot onderdelen. Een voerboot koop je immers voor járen, de technologie staat niet stil. Over een paar jaar vanaf nu wil je immers wel de mogelijkheid hebben om de meest nieuwe toepassing te laten inbouwen in je voerboot. Kies voor een innovatief bedrijf op het gebied van voerboten die zich bewezen heeft in innovatie op dit gebied. Dergelijke partijen houden rekening met klanten die een paar jaar geleden een voerboot hebben gekocht. Vooral op het gebied van accu’s zien we de laatste jaren veel vooruitgang. Accu’s worden steeds lichter en compacter. Hoewel ze steeds kleiner worden hebben de meeste accu’s steeds meer uithoudingsvermogen, dit betekent concreet dat je langer met je voerboot kunt varen zonder dat je je accu’s hoeft op te laden. Let bij het kopen van een voerboot tevens op hoe de voerboot aangedreven wordt. Kies je voor een roer of jetmotoren? Door toenemende verandering in het klimaat zien we als karpervissers dat er steeds meer waterplanten in het water komen. Vooral op wierrijke wateren is het gebruik van een voerboot met roer niet écht een winnende combinatie. Dikwijls komt het voer dat je voerboot dan vast zit in het wier.

Waar kan ik een voerboot mee uitbreiden?

Veel karpervissers leven met het motto: ik doe het goed, of ik doe het niet. FishFinder-east.com staat volledig achter dit motto. Het kopen van een goedkope voerboot leidt alleen maar tot teleurstelling en het gaat absoluut ten koste van de hoeveelheid karper die je op de kant weet te krijgen. Eerlijk is eerlijk, een voerboot is een behoorlijke investering en karpervissen is al duur genoeg. Veel karpervissers starten met een voerboot zonder onderdelen en breiden deze voerboot langzaam uit met een dieptemeter, GPS en andere toepassingen.
Op die manier heb je uiteindelijk een voerboot die volledig is uitgerust met toepassingen zodat jij meer karper vangt. Ook bij de onderdelen is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit. Beter de beste dieptemeter op de voerboot, het verschil tussen de kwaliteit is zó enorm groot.

Heeft een dieptemeter op de voerboot waarde?

Tegenwoordig zijn de meest kwalitatieve dieptemeters óók beschikbaar om te gebruiken in combinatie met een voerboot. Heldere kleurenschermen en downscale-imaging zorgen voor een zéér gedetailleerd beeld van de onderwaterwereld. Je zult ervaren dat je werkelijk élke verandering in de bodemstructuur in beeld kunt brengen. Het verschil tussen een zachte bodem en een harde bodem is zeer duidelijk zichtbaar. Obstakels zijn tevens enorm goed zichtbaar. Niet alleen dát er een obstakel ligt, maar ook wat voor een obstakel het is. Veel andere dieptemeters op de voerboot brengen alleen de contouren in beeld, dit zegt in feite nog weinig over de onderwaterwereld van de karper. Het is immers essentieel om dát ene plekje te kunnen vinden waar jij denkt dat je de meeste kans op karper hebt. Met bijvoorbeeld de Raymarine Wi-fish kun je de fishfinder van je voerboot zichtbaar maken op een tablet of smartphone. Een beter beeld van de bodem krijg je niet.
Het is ook mogelijk om je voerboot te voorzien van een onderwatercamera. Op die manier kun je zeer gedetailleerd je stek inspecteren.

Hoe werkt een GPS systeem op de voerboot?

GPS is tevens een technologie die in de karpervisserij gewoon meer karper op kan leveren. Door middel van GPS kun je je de locatie van je favoriete stekken opslaan in het geheugen. Dit zorgt ervoor dat je steeds dezelfde stek kunt bevissen, op de vierkante meter nauwkeurig. Tevens kun je Autopilot aanzetten als je een GPS systeem op je voerboot gebruikt, zo vaart de voerboot geheel zelfstandig én automatisch naar je stek. Ideaal om in één rechte lijn naar je stek te varen én de lichten op de voerboot uit te doen om zo geen slapende honden wakker te maken.

Waarom een voerboot áltijd toegevoegde waarde heeft

Je zult al snel ervaren dat je karpervisserij volledig anders wordt door gebruik te maken van een voerboot. Je kunt werkelijk op stekken vissen die je normaal nooit had kunnen bevissen. Houd wel rekening met andere karpervissers, de afstand en eventuele obstakels. De loodmontage landt veel zachter door de gebruik te maken van een voerboot dan dat je zou werpen. Tevens kun je rigs voorzien van wokkels of PVA om er écht zeker van te zijn dat je rig optimaal gepresenteerd wordt voor de karper.

Waarom een voerboot kopen bij Fishfinder-east.com?

De missie van Fishfinder-east.com is het continue innoveren van voerboten ten behoeve van de karpervisserij. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je voerboot uit te breiden is met de toepassingen van de beste kwaliteit. Als karpervisser weet Fishfinder-east.com wat jij nodig hebt om meer karper te vangen, dit is wel zo prettig. De voerboten van Fishfinder-east.com zijn voorzien van de meest kwalitatieve elektronica die er op de markt verkrijgbaar is. Dit zorgt voor optimaal gebruiksgemakt én een lange levensduur van je voerboot. Service staat hoog in het vaandel en Fishfinder-east.com staat áltijd voor je klaar. Het is wel zo prettig om een voerboot te gebruiken voordat je deze daadwerkelijk koopt. Bij Fishfinder-east.com is het mogelijk om een testvaart te maken met een voerboot. Bovendien ontvang je van Fishfinder-east.com een uitgebreide uitleg als je je gekochte voerboot op komt halen. Deze uitleg vindt plaats aan het water, op die manier kun je direct in de praktijk ervaren hoe je de mogelijkheden van je nieuwe voerboot kunt inzetten. Wel zo prettig.


More
Showing 1 - 2 of 2 items
 • De Voerboot is op onze nieuwe website te koop. Bezoek deze site via deze link De PK voerboten zijn ontwikkeld door het ontwikkel team van PK-baitboats & fishfinder-east.com. Bij deze ontwikkeling hebben we alle voor en na delen tegen elkaar weg gestreept en kwamen op 2 types uit.

  € 999,00
  Add to cart
  Out of stock
 • De Voerboot is op onze nieuwe website te koop. Bezoek deze site via deze link De PK voerboten zijn ontwikkeld door het ontwikkel team van PK-baitboats & fishfinder-east.com. Bij deze ontwikkeling hebben we alle voor en na delen tegen elkaar weg gestreept en kwamen op 2 types uit.

  € 1.350,00
  Add to cart
  Out of stock
Showing 1 - 2 of 2 items